• ÅRETS GANG - JUL
  På søndag er det 1. søndag i advent. Det er begyndt at blive koldere. …
 • ÅRETS GANG - JUL
  Sagt med det samme – vi er nok ikke så meget for glimmer og guldstøv …
 • ÅRETS GANG - JUL
  Førhen var jeg meget begejstret for de smukke kulørte efterårsstjerner og julestjerner. …
 • ÅRETS GANG - JUL
  Blomster hører julen til. Det ser smukt ud på et veldækket julebord med …
 • ÅRETS GANG - JUL
  Vintertiden er mørk og lang i Danmark, derfor hygger vi med lys både …
 • Seneste indlæg

  Bæredygtig jul – dekorationer & pynt

  Sagt med det samme – vi er nok ikke så meget for glimmer og guldstøv men derimod dekorationer, som kan plantes ud i haven igen efter jul.

  Vi har valgt at holde en bæredygtig jul, fordi vi gerne vil støtte op om klimaet og miljøet og samtidig være med til at minimere plastikforbruget.

  Her får du inspiration til forskellige indendørs dekorationer, som du nemt kan lave med grønt fra skov og have.

  Du får tips til at julepynte dine stuer med naturens egne materialer, og du kan vælge at komposttere det hele efter jul eller genplante i din have eller i krukker.

  På mange måder er det klassiske juledekorationer og pynt uden dikkedarer.

  Bæredygtig jul - blomsterdekorationer og pynt
  2 små krukker er julepyntet med viburnum kviste fra gårdhaven og bær fra haven. Oasis i bunden, fordi det er det letteste at få ud af krukkerne efter jul.

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt
  Super nem pynt til vinduerne i køkkenet. Efeu plantet i lidt jord i krukkerne sammen med kvisttorngrene med bær. Sløjferne pynter sammen med fyrfadslys. Efeu kan plantes ud i haven efter jul.

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt
  Hyacint plantet i lidt jord og pyntet med viburnum. Klassisk og nemt. Hyacinter kan med held plantes ud i haven igen efter jul. Se her.

  Bæredygtig Jul - dekorationer og pynt

  Økologisk frugt fra haven pynter på et fad i køkkenet sammen med 2 små juledekorationer. Brug frugt hvor du kan, det er sundt og dejligt og ser lækkert indbydende ud.

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt
  Genbrug. En gammel småkageskål har fået nyt liv med oasis i bunden, viburnum, hvid og rød lyng samt kvisttorngrene fra gårdhaven.
  Fyrfadslyset hygger, og dekorationen kan fornyes løbende i december med f.eks. juletulipaner eller juleroser sammen med kogler og gran.

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt
  Brug-hvad-du-har-juledekoration. Her er der brugt klip fra en grålig dværgsommerfuglebusk med frøstande, gran, kvisttorn, viburnum, hyben og bær fra gårdhaven og haven.
  Det er sjovt at vælge nye materialer til jul og kombinere dem med de klassiske farver rød, hvid, grøn eller andre farver f.eks. orange og blå.

  Bæredygtig Jul - dekorationer og pynt
  Stueazalea er et godt alternativ til julestjernen, fordi den kan plantes ud i haven, når foråret er på sit højeste. Azalea er en surbundsplante, som skal stå lyst og ikke må tørre ud. Den kan bedst lide at stå køligt indendøre. Stueazalea findes i smukke røde, rosa og hvide farver.

  Læs om Stueazalea her.

  Bæredygtig Jul - dekorationer og pynt
  Julekaktus er en virkelig charmerende plante, som kan blive ret gammel, hvis den har optimale betingelser. Vores hvide og røde julekaktus blomstrede vildt og frodigt sidste år, så nu har planterne fået ny jord og står i vinduet. De får regelmæssigt lidt vand, ikke for meget, og planterne kan ikke lide radiatorvarme, så de skal helst stå i et køligt lyst vindue, så blomstrer de smukt hele julemåneden.

  Læs om julekaktus her

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt
  Julerosen er så smuk og kan bruges til mange forskellige dekorationer ved juletid. Her er den plantet med små hvide skud, som blomstrer juleaften. Jorden er dækket med mos og Viburnum fra gårdhaven.

  Helleborus kan også pyntes med røde blomsterstande eller bær og mos i bunden. Det ser smukt ud, når julerosen blomstrer, og den står også udenfor i potter med mos og lærkekogler.

  Efter jul planter jeg Helleborus ud i skyggebedet i gårdhaven og i skovbedet.

  Bæredygtig jul - dekorationer og pynt

  Julehilsener
  Eva

   

  Del

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *