Denne broccolisalat er god som alternativ til den traditionelle broccolisalat. Den smager godt, antiinflammatorisk og er nem og hurtig at tilberede.
Broccolisalat m. honningmelon & ristede hasselnødder
Ingredienser
- 1/2 Iceberg
- 1 gulerod
- 1 spsk akaciehonning
- 1 porre
- 75 g hasselnødder
- 1 lille honningmelon
- 1 dl agurk i tern
- Pynt friske krydderurter f.eks. mynte el. basilikum
Sådan gør du
- Grøntsagerne skylles og snittes. Agurk skæres i tern.
- Broccoli skylles, deles i både. Den nederste del af stokken fjernes. Koger 3-4 min under låg. Tages op køler af.
- På en pande ristes porre og gulerod i lidt olie og akaciehonning til de er klare men ikke lysebrune. Stilles til side på en tallerken. Hakkede hasselnødder ristes i lidt akaciehonning.
- I en salatskål kommes fintsnittet icebergsalat, honningmelon skylles, deles og skæres i både og tern. Melonen tilsættes salaten sammen med agurk i tern.
- Porre, broccoli og gulerod tilsættes afkølet, salaten blandes og pyntes med honningristede hasselnødder og evt lidt krydderurter.
- God til retter med kylling el. fisk eller til frokost.
- Salaten stilles koldt til servering.
- Velbekomme!