Madmuffins er alletiders til at undgå madspild og smager skønt.
De bløde grøntsager fra skuffen i køleskabet kunne godt have endt i komposten, men blev til lækre madmuffins på lidt over en time.
Zero madspild er eksempler på at undgå madspild ved at bruge sanserne og vælge produkterne til en ny ret. Bløde gulerødder eller et stødt æble kan sagtens bruges i muffins.
Opskriften er til 4 pers. – 8 madmuffins – forberedelsestid 25 min. – bagetid ca. 35 min.
Ingredienser:
300 gr. grøntsager efter eget valg
3 æg
125 gr. hvedemel
1 tsk bagepulver
1 knivsspids salt & peber
1/2 dl piskefløde
1/2 dl vindruekerneolie el. anden spiseolie
Evt. lidt hakkede friske krydderurter
Pynt: Friske mynteblade
Fremgangsmåde:
Skyl grøntsagerne grundigt, riv alt grønt, hak alle rester fint.
Alt blandes med fyldet i en skål og fordeles i muffinsformene, så de er 3/4 fyldt. Dejen hæver lidt under bagningen.
Muffins bages i en forvarmet ovn på 180 gr. i ca 30 min. indtil, overfladen er lysebrun, og muffins er færdigbagte.
Madmuffins køler af og pyntes med friske skyllede mynteblade.
Velbekomme!
Forårshilsener
Eva