Det hvide bed & forårsblomsterne

Hvide bede er så smukke.
Jeg har altid drømt om et hvidt bed, som jeg synes skaber en smuk romantisk stemning i haven. Hvide bede kan være næsten selvlysende om natten og i flot kontrast til havens stedsegrønne planter og farverige blomster.

Det hvide bed

Et hvidt bed passer også godt til en gammel gård med sort bindingsværk og røde staddøre.

I bedet er der noget at glæde sig over hele året. Forårsblomster, tulipaner, hvide stauder og sommerblomster, hvide efterårsplanter samt juleroser om vinteren.

Det hvide bed

Det hvide bed & forårsblomsterne
Gult og hvidt er så skønt om foråret. Bierne tiltrækkes af de gule forårsblomster f.eks. erantis, derfor vil jeg lægge gule og hvide blomsterløg f.eks. tulipaner, erantis, vintergækker, krokus,  påskeliljer og pinseliljer i det lille bed, som tidligere har været et krydderurtebed i gårdhaven.

Nemmere at passe
Fremover skal der kun være blomster i gårdhaven på nær få tomatplanter og en agurk, som skal vokse der, hvor vinen stod. Krydderurterne plantes i krukker, rabarberen flyttes ud i bærbedet med hegn om.

Jeg vil kun dyrke grøntsager som potager i skærehaven. Bedene gøres lidt mindre i gårdhaven med fliser og de oprindelige pigsten. Gårdhaven og skærehaven skal være overskuelige og nemme at passe.

Det hvide bed

De hvide stauder blomstrer hele sommeren og er i efteråret i smuk kontrast til det grønne løv.

I det hvide bed vil der bla. være hvide silkepæoner, fingerbøl, hvide narcisser, hvid hosta, hvid harehale, hvid dværgklematis, hvide roser m.m. Der kommer en komplet liste i løbet af foråret.

Forårshilsener
Eva

Læs om hvide bede:

Claus Dalby: Det hvide bed 
Troensehaven: Design af bede i prydhaven
Haveselskabet: Hvide blomster i haven 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *