I denne weekend trækker jeg årets sidste rabarberstilke, som skal bruges til en skøn rabarberkompot til dessert eller som tilbehør til ristet rugbrød med ost.
Jeg er meget glad for rabarbersorten Anna Obling, som står i krydderurtebedet i gårdhaven.
Stilkene er sprøde, og lækre, og smagen dejlig sød.
Anna Obling bliver aldrig trådet og sej men er skøn at bruge til sommerens desserter, kompot, kager, marmelade e.lign.
Rabarbersorten er udviklet af Flemmings Planteskole og navngivet efter barnebarnet.
Rabarberplanten bliver vandet om foråret og sommeren, og planten bliver aldrig for stor til krydderurtebedet men står med friske grønne blade og lækre røde stilke.
Rabarberplanten får lidt økologisk brændenældegødning om foråret, som er fortyndet i 1:10 dele vand. Det holder planten sprød og frisk hele sæsonen igennem.
Intet går til spilde for rabarberbladene ender i kompostbunken og stilkene i gryden.
Anna Obling er den dejligste rabarberplante. Sund og fyldt med vitaminer.
Her er den opskrift, jeg har valgt at bruge til rabarberkompot – se nogetiovnen.dk
Sensommerhilsener
Eva