September er årets første efterårsmåned og det inviterer til lækre salater med rodfrugter, æbler og kål. Denne salat smager skønt og er god til efterårets gryderetter.
Efterårssalat m. broccoli, fine ærter, porre, rødløg, æbler & nødder
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1 porre
- 1 rødløg
- 200 g frosne fine ærter
- 3 små cherrytomater el. gule tomater
- 6 små røde æbler
- 1 lille broccoli
- 1 håndfuld mandler
- 1 spsk solsikkeolie
- 1 spsk akacieolie
- 1 spsk citronsaft
- salt & peber
Sådan gør du
- Porrer, rødløg og forårsløg skylles, ordnes og hakkes. Svitses let på en pande i solsikkeolie og akaciehonning. tilsæt hakkede mandler.
- Skyl broccoli, skær stokken fra og kog buketterne i få minutter. Tages op, køler af på en tallerken. Når broccolibuketterne er kølet af blandes ingredienserne i en skål.
- Æbler skylles, kernehus og blomst fjernes. Æblerne skæres i både og tern. Tilsæt lidt citronsaft og akaciehonning. Salt & peber.
- Tomaterne skylles, blomst fjernes, halveres, skæres i små stykker, æbler og tomater tilsættes salaten som blandes.Ærterne tøs op i vand, sies og tilsættes salaten.
- Pynt eventuelt med hakkede krydderurter.
- Velbekomme!