Foråret 2022 – nyt fra gårdhaven

Vinteren har været lang at komme igennem. Nu lysner det endelig.
Det er forår, dagene bliver længere, og det pibler frem under vinterdækket, og fuglene er begyndt at synge.
Det er skønt!
Forår betyder også nye haveplaner og lidt forandring i gårdhaven.

Forår 2022

Flere forårsblomster i gårdhaven

Sidste år satte jeg de første forårsløg: vintergækker og erantis langs bedene og i bedet under vindruen.
Det er skønt at se forårsbebuderne blomstre i gårdhaven, så der skal helt sikkert flere løg i bedene: tulipanløg, krokus, påskeliljer og pinseliljer.

De smukke forårsblomster er livsnødvendig næring til bierne i det kolde forår.

Frår 2022

Det nye bærbed i haven

Bærbuskene skal flyttes fra gårdhaven ud i haven, hvor de kommer til at stå et solrigt sted med vildthegn om hver busk. Buskene plantes parallelt med skærehaven i 2 meters afstand fra hegnet og 2 meter imellem hver busk.
Det nye bærbed består af 5 buske i to rækker dvs. 10 buske med sommerhindbær, efterårshindbær, honningbær, ribs, stikkelsbær, 2 forskellige sorter blåbær, stikkelsbærkiwi og jordbærhindbær, som vi ikke har smagt før.

Det bliver meget bedre, for bærbuskene får fuld sol og mere plads. Det bliver også dejligt med flere roser og stauder i gårdhaven og alt det liv, der følger med.

Foråret 2022
Det gamle rosenbed sommeren 2021

Det nye rosenbed i gårdhaven

Bærbedet i gårdhaven bliver istedet et smukt frodigt rosenbed med forskellige sorter floks i bunden og klassiske stauder. Vi nyder roserne hele sommeren, og bedene skaber en dejlig stemning i gårdhaven i harmoni med den gamle gård.

Foråret 2022

Bærbedet. Her skal der nu være et nyt rosenbed med stauder.

Nyt krydderurtebed i gårdhaven

Det lille sydvendte krydderurtebed har også fået en opfriskning. De gamle krydderurter er erstattet af frisk kruspersille og bredbladet persille, purløg, timian, rosmarin, basilikum, kørvel og et te-bed i krukker med forskellige sorter mynte. Derudover står den dejlige Anna Obling rabarber og rækker med jordbær. Der er også en krukke med skovjordbær.

Forår 2022
Duftende mynteblade fra te-bedet i gårdhaven.

Foråret 2022

Vindruer og agurker

Vin i gårdhaven

Ved den sydvendte mur er der  et bed med en vindruestok. Læs indlægget her.  Langs muren ved krydderurtebedet skal der plantes økologiske agurker.

Forår 2022

Nye sorter tomatplanter

Ikke sponsoreret. Ved den østvendte mur langs det nye rosenbed skal der være forskellige sorter økologiske tomatplanter og chili fra Gartneri Toftegaard. Jeg har også planer om at tilmelde mig et tomatforedrag for at lære lidt mere om de forskellige sorter, dyrkning m.m.

Du kan læse mere om det nye rosenbed i det næste indlæg med en kort beskrivelse af de forskellige roser og stauder. Senere på året vil jeg fortælle lidt om deling af stauder og stiklingeformering af roser til det nye bed, hvis jeg får held med det.

Glade forårshilsener
Eva

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *