Gårdhaver er værdifulde oaser

Gårdhaver er værdifulde oaser

Gårdhaver har aldrig været så populære som nu.

Klimaforandringerne betyder, at vi globalt set er nødt til at omlægge vores forbrugsvaner til en grønnere og mere bæredygtig livsstil.

Haverummene er derfor blevet vigtige oaser, hvor vi kan lade op, dyrke krydderurter eller grøntsager, nyde synet af smukke blomsterbede og bruge gårdhaven året rundt som rekreative rum til hele familien både i byen og på landet.

Gårdhaver er populære og eftertragtede, og billeder af de skønne udendørs rum deles og kommenteres på de sociale medier som aldrig før.

Gårdhaverne har på den måde stor betydning for menneskers mentale trivsel og sundhed i den travle hverdag, og det er en udvikling, der vil fortsætte i de kommende år.

Gårdhaver er værdifulde oaser

GRØNNE OPLEVELSER

Gårdhaver kan indrettes som meditative rum, der indbyder til fordybelse og ro, men de kan også anlægges som rum, der stimulerer alle sanser med duft, smags- eller lydoplevelser i form af rislende vand eller fuglekvidren.

Gårdhaver indrettes ofte meget personligt i en bestemt stil eller som smukke cottagehaver, hvor blomster, krydderurter og bær vokser vildt og frodigt imellem hinanden.

Der er ikke grænser for fantasien i indretningen af gårdhaver, og de hyggelige udendørs rum skaber glæde i hverdagen og kan bruges til mange formål.

Gårdhaver er værdifulde oaser

Vi har selv oplevet forvandlingen af vores gård, da jeg anlagde gårdhaven imellem de 4 længer.
Før så vi hver dag på asfalt, cement og ukrudt.

Nu oplever vi årstidernes skiften i løvet på planterne og de små frugttræer, forårsblomsterne, der myldrer frem, roserne der blomstrer om sommeren, duften af krydderurtebedet, og fuglene, der synger på tagryggen.

Gårdhaven er blevet et rum, vi ikke kan undvære og glæder os over hver dag.

Derfor er jeg glad for at dele tips og ideer med dig på denne side og på bloggen og forhåbentlig inspirere til, at du selv får lyst til at indrette et haverum til en skøn gårdhave.

Sensommerhilsner
Eva

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *