Dejlig let lasagne med god smag, velegnet som frokost eller middagsret. Se Sommersalat m hindbær her.
Grøntsagslasagne m. kylling
Ingredienser
- 100 g kyllingebryst
- 200 g zittauerløg
- 3 forårsløg
- 100 g champignon
- 200 g gulerod
- 175 g spidskål
- 1 spsk avocadoolie
- 9 øko lasagneplader (lyse)
- frisk persille og et par blade basilikum
- 1 dåse flåede øko tomater
- Salt & peber
Bechamelsauce
- 1 spsk Becel Omega 3 let m. solsikke, hørfrø & rapsolie
- 3 dl øko havredrik
- 1 spsk maizena
- 1 knsp revet muskatnød
Pynt
- 100 g revet øko mozzarella
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne, skræl og snit alt fint i tern.
- Skyl kyllingebryst, skær i tern på et separat skærebræt. Brun let ved svag varme i en gryde sammen med løg og forårsløg. Tilsæt de øvrige grøntsager.
- Tilsæt 1 dåse øko flåede tomater samt hakket persille og et par blade basilikum. Salt & peber.
- Grøntsagerne simrer under låg ved svag varme i 5-10 min. til grøntsagsblandingen tykner lidt. Sæt til side. Et tip: Hvis der er meget væde ved grøntsagsfyldet, så er det en god ide at hælde lidt fra.
- I en lille gryde smeltes Becel, tilsæt maizena, rør rundt og tilsæt dernæst havremælk og revet muskatnød. I starten er overfladen "trådet". Når saucen koger op under omrøring bliver overfladen jævn. Tag gryden fra varmen.
- Lasagnen samles: I et lasagnefad med plads til 3 plader lægges først et tyndt lag med grøntsagsfyld. Dernæst 2-3 spsk bechamelsauce ovenpå.Et lag lasagneplader (3 stk) resten af grøntsagsfyldet. Et lag lasagneplader (3 stk) tilslut resten af bechamelsaucen og et lag revet øko mozzarella.
- Nu skal lasagnen hvile i min. 1 time for at pladerne bliver bløde og lækre.
- Bages i forvarmet ovn på 200 gr i 35 min eller til overfladen er gylden og sprød.
- Lasagnen er skøn f.eks. med en skål salat med hindbær. Nybagt brød er også lækkert.
- Velbekomme!