Hornvioler og stedmoderblomster i gårdhaven

Hornvioler og stedmoderblomster er dejlige at plante ud i krukker eller bede tidligt i marts.

En af fordelene ved disse smukke, klassiske forårsblomster er, at de kan tåle lidt nattefrost og er nemme at få til at gro i haven eller i gårdhaven.

I år har jeg valgt at plante stedmoderblomster i kurve og krukker sammen med dorthealiljer og erantis som står ved døren og på de 2 små terrasser i gårdhaven.

Stedmoderblomster findes i et utal af smukke farver, som kan kombineres med andre forårsblomster eller løgplanter. Blomsterne klæder hinanden og er indbegrebet af forår.

Hornvioler og stedmoderblomster i gårdhaven
Stedmoderblomster og hornvioler trives i almindelig havejord, og de visne blomster skal bare nippes af, så kommer der flere blomster.

Planterne kan lide at stå et solrigt eller delvis sol/skyggefuldt sted i haven og skal vandes regelmæssigt, så de ikke tørrer ud.

Stedmoderblomster og hornvioler i gårdhaven

Hornvioler og stedmoderblomsten er nemme at kende fra hinanden.

Stedmoderplanten har lidt større blomster og er enårig. Hornviolen kan godt stå flere sæsoner i haven, hvis den bliver dækket lidt til i kolde perioder.

Det kan anbefales at klippe de lange stængler af, så planten bliver lidt mere kompakt. Så kommer der endnu flere blomster.

Stedmoderblomster og hornvioler er spiselige planter. Det er en god ide kun at nippe de nyeste blomster af til salatskålen. I begyndelsen af april kommer de spiselige hornvioler ud i krydderurtebedet.

Bedene og potterne gøder jeg med økologisk plantegødning. Det giver smuk blomstring forår og sommer med besøg af mange bier og humlebier.

Gårdhaven har mange spiselige planter, derfor vælger jeg økologisk plantegødning enten den, jeg selv laver af brændenælder eller fra Gartneri Toftegaard.

Mange forårshilsener
Eva

Læs om stedmoderblomster og hornvioler

Naturbasen: Stedmoderblomster

Pasning af stedmoderblomster og hornvioler

Isabellas: Stedmoderblomster

Isabellas: Dyrk dine egne spiselige blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *