Klip og nus i rosenbedet efter regn

Lyden af rislende sommerregn i gårdhaven er skøn. Roserne har brug for vand, men for meget regn får planterne til at visne og danne for mange hyben.

Derfor er det en god ide at klippe og nusse om roserne i de perioder, hvor det regner meget.

Klip og nus i rosenbedet i gårdhaven
Jeg har min lille kurv med og fjerner alle roser og blade, som er rådnet og har pletter, så de ikke smitter de nye knopper med sygdomme og svamp. Det er en god ide med handsker og en lille klud til at tørre saksen efter hvert klip, og afklip kommer ikke i komposten.

Klip og nus i rosenbedet i gårdhaven

På den måde vil roserne danne flere knopper og blomstre over længere tid.

Haveselskabet har skrevet fine artikler om pasning af roser, og der er videoer med tips om forårsbeskæring af bunddækkeroser, rosenbuske og klatreroser.

Klip og nus i rosenbedet

I juni skal jeg på besøg hos roseneksperten Peter Scherg i hans skønne rosenhave ved Vallø Storskov i Herfølge til et Åbent Have arrangement.

I Peter Schergs have er der mere end 500 historiske roser. Glæder mig til at se den blomstrende rosenhave og lære mere om de skønne roser.

God sommer!
Eva

 

INGEN COOKIES - Denne hjemmeside gemmer ingen Cookies.

View more
Cookies settings
Accept
Cookie & Privatlivspolitik
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Denne Cookie & Privatlivspolitik er gældende for min private blog evatryde.dk v. Eva Tryde. Her får du information om, hvilke data jeg behandler i respekt og i overensstemmelse med EU`GDPR lovgivning samt markedsføringsloven. Jeg opdaterer løbende Cookie & Privatlivspolitikken på min blog www.evatryde.dk. Den er senest opdateret d. 23.3. 2023. KONTAKT: Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål om denne Cookie & Privatlivspolitik. Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Danmark Tlf. 45+ 60125215 Mail info@evatryde.dk HVILKE PERSONDATA GEMMER JEG? Persondata er de data, der kan spores tilbage til en specifik person. Det kan f.eks. være navn, e-mail, adresse, fødselsdag, IP-adresse og historik over søgeadfærd på et website. Jeg gemmer udelukkende kontaktoplysninger fra dig, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev på bloggen evatryde.dk. Nyhedsbrevet og kommentarfelterne til indlæggene er ikke aktive pr. dags dato 23.3.2023 Jeg gemmer kun data, når du giver dit samtykke ved tilmelding til nyhedsbreve eller, når du bruger kontaktformularen. Data slettes, hvis du afmelder nyhedsbrevet og samtalen/kontakten er afsluttet. HVILKE PERSONDATA DELES MED ANDRE? Jeg deler kun anonyme data med andre. Når du bruger bloggen evatryde.dk, så samles der anonyme data om din brug på siden. De data deles med Google Analytics. PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER Personfølsomme oplysninger kan være oplysninger om din økonomi, dit helbred eller din status. Jeg gemmer ikke personfølsomme oplysninger uden aftale med dig. Hvis jeg får personfølsomme oplysninger efter aftale med dig, så vil de ikke blive gemt eller delt med andre. Vær altid opmærksom på, at mailsystemer kan være usikre, og at jeg derfor ikke kan garantere for sikkerheden. Mvh. Eva Tryde  
Save settings