Det pynter, når flagstangen er nymalet med ny snor og i år en ny vimpel og flag.
Traditionen tro er børn og børnebørn altid med, når vi hejser den 12 meter høje flagstang, og det skal fejres med dejlig mad i haven.
I år stod menuen på jordbærsalat, honningristet vildlaks, porre-gulerodstærte og dessert jordbær m. is.
JORDBÆRSALAT
Ingredienser:
2 hjertesalater
1 bakke jordbær ( 250 gr.)
4 fuldmodne tomater
6 sprøde grønne asparges
1 lille rødløg el. citauerløg
50 gr. hakkede hasselnødder
1 håndfuld friske krydderurter evt. persille og lidt basilikum
Fremgangsmåde:
Salaten skylles og hakkes fint, løget ristes ved svag varme på en pande i lidt acasiehonning, til løget er blødt men ikke har taget farve.
Tomaterne skylles, blomsten fjernes, skæres i både og derefter i mindre stykker.
Jordbærrene skylles, blomsten fjernes, skæres derefter i fine skiver.
Asparges skylles, det er kun den grønne del af stilken, som skæres i mindre stykker til salaten.
Det hele blandes i en skål og drysses med finthakkede krydderurter og hasselnødder.
Sødmen fra jordbærrene, og de honningristede løg gør, at salaten ikke behøver dressing.
Velbekomme!
Sommerhilsener
Eva