Nu er vi i september og snart begynder haven at skifte til de smukke efterårsfarver.
Efteråret byder på lækre rodfrugter, som er velegnede til gryderetter eller salater både kolde og varme. Kartoffelsalater er særlig dejlige, når kartoflerne er nye, men denne efterårssalat er også skøn og mættende. Grøntsager er antiinflammatoriske og sunde,
INGREDIENSER:
Kartofler
1 hjertesalat
3 tomater
1/2 agurk
2 gule beder
salt & peber
Drys: frisk purløg fint klippet
DRESSING:
Ingen dressing til salaten. men bland evt. lidt olivenolie, citronsaft ell. æbleeddike, 1 tsk acacie honning i en skål. Det smager dejligt til den kolde salat.
FREMGANGSMÅDE:
Alle grøntsagerne rengøres, kartoflerne koges al dente, skylles og pilles.
De kolde grøntsager skæres ud i passende stykker, og salaten hakkes fint. Alt blandes i en skål. Salt og peber, drys med purløg og eventuelt dressing.
Velbekomme!