Det er forår, og lige årstiden til de lette opskrifter. Derfor har jeg valgt denne klassiske ret med kylling, som smager skønt og er hurtig at tilberede. Kylling er langt mere klimavenlig end f.eks. okse, lam og gris i følge Concito Den Grønne Tænketank.
Derfor er kylling et godt valg, hvis du gerne vil spise sundere og mere klimavenligt. Alle opskrifter er så vidt muligt med økologiske råvarer.
Opskriften er til 2 pers. – tid ialt 1 time 15 min. – arbejdstid 25 min.
Ingredienser:
2 kyllingebryster
1 spsk. acaciehonning
100 gr. mandler
Salat:
1/2 iceberg
2 stk. hjertesalat
1/4 lys spidskål
1 håndfuld hele spinatblade
6-8 stk. små cherrytomater
1/2 agurk
6-8 små radiser
Pynt:
50 gr. hakkede ristede mandler
3-4 små basilikumblade
Fremgangsmåde:
Ovnen forvarmes til 200 grader – ikke varmluft.
Kyllingen skylles og pudses. Lægges i et ildfast fad, krydres med lidt salt og peber. Retten stilles på en rist midt i ovnen og steger 30-40 min. indtil, kyllingen er flot lysebrun, og kødet er færdigstegt men ikke hårdt.
Mandlerne gnides i et klæde, ristes på en pande med lidt acaciehonning. Mandlerne snittes og lægges i en skål til senere.
Blandet salat:
Grøntsagerne skylles grundigt, salaten snittes fint, tomaterne og radiserne skæres i skiver, agurken i tern, og det hele blandes i en skål. Drys med halvdelen af de honningristede mandler og pynt med et par basilikumblade. De resterende mandler drysses over kyllingen.
Det er lækkert med nye kartofler og eventuelt en god agurkesalat til. En let dressing til salaten er også dejligt.
Velbekomme!
Forårshilsener
Eva