Laks er antiinflammatorisk og fyldt med vitaminer og mineraler samt sunde umættede Omega 3 fedtsyrer. Laks er rige på D-vitamin, som er vigtigt for vores immunforsvar, knogler, muskler, nerver og kredsløb.
Laks er sundt for hjertet og for kredsløbet, fordi indholdet af de umættede fedtsyrer er højt. Laks indeholder vigtige proteiner, som giver mæthedsfølelse og genopbygger musklerne.
Laks er super sundt og kan spises til alle måltider f.eks. i omelet om morgenen, i salater og sandwich til frokost, til aftensmaden i lækre retter m. grøntsager. Laks er nemt at tilberede og en af de vigtigste antiinflammatoriske næringskilder, og så smager laks fantastisk.
Her får du en skøn ret m. laks, som kan varieres med årstidens grøntsager og frugt.
Laks m. grøntsager og æbler
Ingredienser
- 1 lakseside fersk el. frossen
- 1/2 fennikel
- 3 gulerødder
- 1 løg
- 2 porrer
- 3 små røde æbler
- til æblerne 1 tsk akacieolie og øko lime
- 1 rød peberfrugt
- 1/2 glaskål
- 2 tomater
- Evt. 1 dl vand eller 1 dl hvidvin.
Pynt
- hakket persille
Sådan gør du
- Laksen skylles, skindet skrabes let. Laksen lægges med skindsiden nedad i et ildfast fad. Det er ikke nødvendigt at smøre fadet.
- Grøntsagerne skylles og skæres i tern.
- Gulerødder, glaskål, fennikel ordnes og skæres i skiver og tern. Porrer og løg skæres i tynde ringe og mindre stykker.
- Æblerne skylles, deles, kernehus og blomst fjernes. Æblebådene skæres i tern og marineres i en dressing af akacieolie og limesaft.
- Tomater skylles, halveres, blomst og kernehus fjernes. Tomaterne skæres i både og tern.
- Grøntsager og æbler lægges lagdelt over laksen, krydres med salt & peber og pyntes med skyllet frisk hakket persille u. stilk.Tips: 1 dl vand el. 1 lille glas hvidvin hen over retten er en god ide.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min. kortere el. længere tid afhængig af, om du vælger frossen eller fersk laks.
- Serveres m. små kartofler/hakket purløg, syltede rødbeder, djionsennep, små øko citronbåde.
- Velbekomme!