Den antiinflammatoriske laksesalat m. rejer er skøn både som forret og middagssalat.
Laks er en af de vigtigste kilder til Omega-3 fedtsyrer, hvis du gerne vil spise antiinflammatorisk og hjertesundt. Selv foretrækker vi vildlaks eller laks, som er ansvarligt opdrættet og mærket asc med grønt nøglehul.
Med bare 100 g laks får du 2,5 g umættede fedtsyrer fyldt med vitaminer, mineraler og vigtige næringsstoffer. Laksen steges uden fedt og beholder sin bløde dejlige smag, selvom den steges på en pande eller i ovnen.
Salaten kan varieres med årstidens grøntsager og kål og smager rigtig dejligt. Savoykål har et højt indhold af kostfibre, folat og C-vitamin, men andre kål kan også bruges.
Dressing er ikke nødvendig til denne laksesalat.
INGREDIENSER: Salat til 2 pers
250 g laks
1 hjertesalat
1 håndfuld savoykål
3 tomater
1/2 agurk
100 g rejer
1 lille løg
2 små gulerødder
1 stilk blegselleri
Salt & peber
PYNT:
Dild el. persille
Lime
FREMGANGSMÅDE:
Grøntsagerne skylles, agurken skæres i tern, gulerødder i skiver, tomater i både, løg, hjertesalat og savoykål hakkes fint, blegselleri i små stykker, rejer tøs op og drypper af i en sigte.
Hjertesalaten, agurk, tomater, blegselleri kommes i en skål.
Laksen skylles let i koldt vand, ristes for svag-middel varme på en pande sammen med savoykål, gulerødder og hakket løg.
Grøntsagerne tages fra, laksen steger videre for svag varme til fisken er mør. Skind fjernes, og laksen skæres i små stykker, der kommes i salaten sammen med savoykål, gulerødder og løg. Rejerne tilsættes. Lidt salt og peber.
Som pynt skyllede hakkede krydderurter f.eks. dild eller persille samt lime. Salaten kan f.eks serveres med nye kartofler eller ristet brød.
Velbekomme!