Skøn antiinflammatorisk salat med røde og gule mirabeller, æbler og ristede hasselnødder sprængfyldt med vitaminer, mineraler og antioxidanter.
Mirabellesalat m. æbler & ristede hasselnødder
Ingredienser
- 350 g spidskål (lys)
- 1 tsk akaciehonning
- 1 tsk øko citron
- 1 tsk solsikkeolie
- 3 tomater
- 100 g gule og røde mirabelleblommer
- 1 lille øko appelsin
- 3 små røde æbler
- Til æble 1 tsk citronsaft og akacieolie
- 1/2 agurk
- 1 rød peberfrugt
- salt & peber
Sådan gør du
- Skyl grøntsagerne og frugten.
- Spidskålen snittes fint, blandes m. akacieolie, solsikkeolie og citronsaft.
- Tomaterne halveres, blomst fjernes, deles i små både. Agurk snittes i tern.
- Rød peberfrugt deles, kerner fjernes, peberfrugten snittes i tern.
- Frugtkødet skæres af mirabelleblommerne. Kasser stenene.
- Appelsinen skylles, deles, de hvide hinder fjernes, frugtkødet skæres i små stykker.
- Æblerne halveres, kernehus og blomst fjernes, æblerne skæres i små tern. I en lille skål blandes æblestykkerne m. akacieolie og citron, så de ikke tager farve. Grøntsager og frugt blandes i en salatskål.
- Hasselnødder ristes på en tør pande, fjern hinden i et rent klæde, hasselnødderne hakkes fint og tilsættes salaten som pynt evt med frisk persille.
- Velbekomme!