Ikke sponsoreret.
Jordbærsæsonen er i fuld gang. Jeg besøgte en skøn lokal gårdbutik Nørby Grøntsager, som har specialiseret sig i økologiske grøntsager.
Besøget inspirerede mig til denne dejlige romainesalat med nye kartofler.
Salaten smager skønt og kan tilberedes som en let middagssalat eller som lækkert tilbehør til f.eks. kylling.
INGREDIENSER: Opskriften er til 4 personer
1 bakke jordbær (250 gr.)
1 romainesalat
4 solmodne tomater
1/2 mellemstor agurk
6 grønne asparges
6 små sprøde radiser
1 avocado
Drys: lidt frisk hakket persille
Tilbehør: Nye kartofler kogte m. et drys hakket purløg
Fremgangsmåde:
Salaten skylles og hakkes fint. Agurken skylles og deles i 4, hakkes i fine tern.
Tomaterne skylles, blomsten fjernes, og tomaten skæres i fine både.
Avocadoen deles, stenen fjernes, og avocadoen skæres i små tern.
Jordbær skylles, blomsten fjernes, og bærrene skæres i både.
Grøn asparges skylles. Det er kun den grønne del som skæres i små stykker til salaten.
Radiserne skylles og skæres i små skiver som pynt på salaten sammen med et drys frisk hakket persille.
Nye kartofler koger let, så de er al dente og nemme at pille. Serveres straks med et drys frisk hakket purløg.
Velbekomme!
Sommerhilsener
Eva