Skøn salat som kan varieres på mange måder efter årstiden. Efterårssalaten er god med flere grove grøntsager porrer, gulerødder, kål, æbler og pærer.
Efterårssalat m. grøntsager & frugt
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 4 tomater
- 3 små røde æbler
- 1/2 fennikel
- 1/2 agurk
- 1/4 glaskål
- 6 radiser
- 6 Victoriablommer
- 6 gule mirabeller
- til æble 1 tsk akacieolie og citron
- 1/2 rød peber
pynt
- persille
- hakket purløg
Sådan gør du
- Grøntsager skylles, skrælles og snittes i tern.
- Hjertesalaten skylles, snittes fint.
- Tomaterne skylles, blomsten fjernes, skæres i både.
- Æblerne skylles, halveres, kernehus og blomst fjernes. Skæres i tern.
- Blommerne skylles, sten fjernes. Frugtkød skæres i små stykker.
- Agurken skylles, skæres i strimler og tern.
- Glaskålen skylles, skrælles og skæres i tern.
- Fennikel skylles, de grønne skud fjernes, det yderste lag fjernes, resten skæres i tern.
- Rød peber skylles, deles og skæres i tern.
- Æblerne marineres i en skål med citronsaft og akacieolie.
- Radiserne ordnes og skæres i passende stykker.
- Alt blandes i en salatskål og pyntes m frisk hakket purløg.
- Serveres med en skål pastaskruer (kogt al dente) med lidt revet ost.
- Velbekomme!