Slow-Living er oppe i tiden, mange flytter væk fra byerne og ud på landet for at søge naturens stilhed og ro til fordybelse og større harmoni. Det kan jeg godt forstå.
Det giver god mening at leve sundt og grønt hele livet og sætte tempoet ned også, når man bliver ældre.
Her på min blog får du tips til en klimavenlig og bæredygtig landbohave, som er nem at holde i hverdagen samt opskrifter, læseideer og inspiration til at leve hjertesundt både i forhold til kost og motion.
Haveglæder hele livet
Blomsterbedene i gårdhaven gøres mindre med flere små fliser, og der skal kun være 2 tomatplanter og en agurk ved den sydvendte mur. Skærehaven og potager er til nytte og nydelse med få udvalgte grøntsager og blomster.
Krydderurter er plantet i krukker – pynter i selskab med krukker med forårsblomster.
Græsplænen klippes første gang i slutningen af maj, når insekterne har besøgt de mange små blomster.
I det hele taget – tingene bliver lidt enklere og mere praktisk fremover.
Det skal fortsat være en dejlig naturhave med vilde blomster i plænen, fuglefløjt, dejlige frugttræer og blomsterbuske.
Lige til sidst – det er tankevækkende, at japanerne er den længstlevende befolkning i verden.
På øen Okinawa er en stor del af befolkningen over 100 år. Der er flot natur, smukke haver og en botanisk park, som japanerne nyder at opholde sig i og passe, selvom de er blevet gamle. Her mødes familie og venner for at drikke te under kirsebærtræerne og dyrker sunde grøntsager og smukke blomster.
Den høje levealder skyldes japanernes særlige spisemønster og Ikigai livsstil. Havearbejdet er med til at holde dem friske og rørige langt op i alderen.
To plant a garden is to believe in tomorrow – citat Audrey Hepburn.
Forårshilsener
Eva