Tærter smager så godt og er fantastiske til at undgå madspild. Tærter er dejlige som forretter, som tilbehør til frokostretter, skøn aftensmad eller lækre desserter.
Tærter kan fryses ned og nydes f.eks som en let anretning på en buffet eller dejligt tilbehør på picnicturen.
Tærter kan varieres i det uendelige og er ideelle, hvis du vil undgå madspild, for du kan nemt bruge grøntsagerne i køleskabet eller rester til lækre sprøde, velsmagende tærter eller quiche.
Min familie elsker tærter, fordi tærterne kan tilberedes på så mange måder med det lækreste fyld, og så er de hurtige at lave.
Her får du mine favoritopskrifter på tærter, hvor fyldet nemt kan varieres efter årstiden. Du kan bruge alle typer grøntsager evt. med kylling og et drys friske krydderurter som pynt.
Den første opskrift er mini tærter med porrer, som er lækre som forret og små tærter med sundt fyld til motionsturen.
Her er mini tærterne kombineret med en bæredygtig Bento boks, så plastik eller engangsservice undgås på turen til skov og strand.
MINI TÆRTER MED PORRER & MOZZARELLA
Opskriften er til 2 pers. – forberedelsestid 1 time – bagetid ca 40 min.
Mørdej:
200 gr. hvedemel
100 gr. smør
1 lille æg
3 spsk vand
1 knivsspids salt
Fyld til mini-tærterne:
2 porrer – kun den lyse del. Toppen bruges evt. til en gryderet.
1 dl piskefløde
1 spsk vindruekerneolie
1 dl øko Mozzarella (dvs. uden palmeolie)
1 knivsspids salt & peber
1 knivsspids revet muskatnød
Pynt: fint hakkede hasselnødder og evt. friske krydderurter.
Fremgangsmåde:
Hvedemelet sigtes gennem en si, det blødgjorte smør tilsættes og blandes godt ind i melet, men ælt ikke for meget. Æg tilsættes sammen med salt og lidt vand. Dejen samles uden at ælte. Dejen lægges til hvile i køleskabet på en tallerken med en tallerken over i ca. 15.- 20 min.
Imens skylles porrerne, toppen bruges f.eks. til en gryderet. Det er kun den lyse del, som skal i mini tærterne. Porrerne skæres i fine tynde skiver, som sauteres på en pande med svag varme indtil, porrene er bløde, og ringene er delt.
I en skål blandes fløde, æg, mozzarella, salt & peber samt revet muskatnød.
Dejen rulles ud på et stykke bagepapir i cirkler som passer i størrelsen til formene. Dejen må godt dække kanten, fordi kanterne rettes efter bagningen. Sørg for at dejen ligger helt til formen, stik dejen med en gaffel, tilsæt porrer, fyld og drys med hakkede hasselnødder til sidst.
Minitærterne bager på en rist midt i ovnen på 200 gr. – ikke varmluft i ca. 40 min. eller til tærterne er gennembagt og lysebrune. Køler af på en rist og pyntes med lidt friske krydderurter.
MINI ÆBLETÆRTE M. HAKKEDE MANDLER:
2 pers. – forberedelsestid 1 time – bagetid 40 min.
Samme grundopskrift og fremgangsmåde som til mørdejen.
Fyld:
11/2 dl piskefløde, 1 spsk. sukker, en tsk. vaniljesukker piskes let sammen i en skål. Æbler eller anden frugt.
Æblerne skylles, kernehus fjernes. Æblerne skæres i tynde både, som lægges i formen, fyld tilsættes, drysses med hakkede mandler.
Mini æbletærterne bages i en forvarmet ovn på 200 gr. ikke varmluft – i ca. 40 min. eller til tærterne er lysebrune og lidt faste.
Velbekomme!
Forårshilsener
Eva