Juleaften, intet er så dejligt som sprød andesteg m. æbler, svesker, hvide og brunede kartofler, waldorfsalat og hjemmelavet rødkålssalat m. appelsin og en dejlig sovs.
Her en opskrift på traditionel varm rødkål, som er nem at tilberede dagen før.
Varm rødkålssalat m. appelsin
Ingredienser
- 1 stk. rødkål ca. 1500 g.
- 1 dl eddike
- 1 stk kanelstang
- 2 stk laurbærblade
- 1 spsk ribsgele
- 5 spsk sukker
- 2 stk øko klementiner
- 1 knsp stødt nellike
- salt og peber
Sådan gør du
- Rødkålen skylles, de grove blade fjernes og stokken skæres fra. Rødkålen snittes fint eller groft efter ønske. Kommes i en gryde.
- Sukker, ribsgele og eddike tilsættes med laurbærblade og kanelstang. Klementiner skylles og deles i halve m skræl, kerner fjernes, tilsættes rødkålen.
- Rødkålen koger op og derefter skrues ned, så kålen simrer under låg en time for middelsvag varme til kålen falder lidt sammen og er kogt al dente dvs. mør men sprød. Rør i gryden, hold øje med at rødkålen ikke tørrer ud. Smag til med salt & peber.
- Husk at fjerne laurbærblade, klementiner, kanelstang inden den varme rødkål serveres.
- Velbekomme!