Go Back
Kylling m. ristede mandler & salat

Kylling m. ristede mandler & salat

Dette er en klassisk ret med økologisk kylling, som smager skønt og er hurtig at tilberede. Kylling er langt mere klimavenlig end f.eks. okse, lam og svin ifølge Concito Den Grønne Tænketank.
Derfor er kylling et godt valg, hvis du gerne vil spise sundere og mere klimavenligt. Dyrevelfærd er vigtigt, derfor er alle opskrifter økologiske.
Forb. tid:30 minutter
Samlet tid:1 time
Ret: Hovedret
Keyword: kylling
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 2 økologiske kyllingebryster
  • 1 spsk akaciehonning
  • 100 g mandler
  • 1/2 icebergsalat
  • 2 stk hjertesalat
  • 1/4 lys spidskål
  • 1 håndfuld hele spinatblade
  • 6-8 cherrytomater
  • 1/2 agurk
  • 6-8 radiser
  • 50 g hakkede mandler
  • 3-4 basilikumblade

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 200 g - ikke varmluft.
  • Kyllingen skylles og pudses. Lægges i et ildfast fad, krydres med lidt salt & peber. Stilles på en rist midt i ovnen og steger i 30-40 min indtil, kødet er færdigstegt men ikke hårdt.
  • Mandlerne gnides i et rent klæde, ristes på en pande med lidt akaciehonning. Mandlerne snittes og fordeles på en tallerken til senere, så de ikke klistrer sammen.
  • Grøntsagerne skylles grundigt, salaten snittes fint, tomaterne skæres i både og tern, radiserne i skiver og agurken i tern. Det hele blandes i en skål og drysses med halvdelen af de honningristede mandler. Pyntes med basilikumblade.
  • De resterende mandler drysses over kyllingen.
  • Det er lækkert med nye kartofler og en god agurkesalat til kyllingen.
  • Velbekomme!