Go Back
Æbletærte m. nødder

Æbletærte m. mandler

Forb. tid:30 minutter
Samlet tid:1 time
Ret: Æbletærte
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 1 dl mandler (mandelmel)
  • 3 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 vaniljestang
  • 3 spsk akaciehonning
  • 2 spsk solsikkeolie
  • 1/4 tsk salt
  • 3 røde æbler
  • 6 valnødder til pynt og eventuelt lidt rosiner
  • solsikkeolie til at smøre tærtefadet
  • saft af 1 lime og 2 spsk akaciehonning til æblerne

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 175 gr - ikke varmluft.
  • Mandlerne skoldes, smuttes og kværnes til mandelmel, som hældes i en skål.
  • Tilsæt bagepulver, vaniljekorn, salt, hele æg og pisk blandingen godt med en håndmixer.
  • Æblerne skylles, halveres, kernehus fjernes og deles i både som vendes i en blanding af limesaft og akaciehonning.
  • Et lille tærtefad smøres med lidt solsikkeolie. Dejen hæver en lille smule. Hæld dejen i fadet og læg æbleskiverne i et mønster i dejen med den røde æbleskræl opad. Pynt med valnødder og eventuelt rosiner.
  • Sæt tærtefadet på en plade midt i ovnen og bag ved 175 gr. (ikke varmluft) i 25 min. eller til tærten ser færdigbagt ud og er lidt fast.
    Tærten køler af på en rist og serveres med frugtkompot uden sukker.
  • Velbekomme!