Skøn antiinflammatorisk æbletærte m. nødder, som er nem og hurtig at bage til julens mange hyggelige sammenkomster. Juletærten kan eventuelt serveres med frugtkompot u. sukker eller en vaniljecreme med skyr og honning.
Æbletærte m. mandler
Ingredienser
- 1 dl mandler (mandelmel)
- 3 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1/2 vaniljestang
- 3 spsk akaciehonning
- 2 spsk solsikkeolie
- 1/4 tsk salt
- 3 røde æbler
- 6 valnødder til pynt og eventuelt lidt rosiner
- solsikkeolie til at smøre tærtefadet
- saft af 1 lime og 2 spsk akaciehonning til æblerne
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 175 gr - ikke varmluft.
- Mandlerne skoldes, smuttes og kværnes til mandelmel, som hældes i en skål.
- Tilsæt bagepulver, vaniljekorn, salt, hele æg og pisk blandingen godt med en håndmixer.
- Æblerne skylles, halveres, kernehus fjernes og deles i både som vendes i en blanding af limesaft og akaciehonning.
- Et lille tærtefad smøres med lidt solsikkeolie. Dejen hæver en lille smule. Hæld dejen i fadet og læg æbleskiverne i et mønster i dejen med den røde æbleskræl opad. Pynt med valnødder og eventuelt rosiner.
- Sæt tærtefadet på en plade midt i ovnen og bag ved 175 gr. (ikke varmluft) i 25 min. eller til tærten ser færdigbagt ud og er lidt fast. Tærten køler af på en rist og serveres med frugtkompot uden sukker.
- Velbekomme!