Go Back
Gulerodssalat

Gulerodssalat m. kartofler, broccoli & æble

Forb. tid:20 minutter
Samlet tid:30 minutter
Ret: Salat
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 300 g små kartofler
  • 6 Gulerødder
  • 1/2 broccoli (lille)
  • 1 håndfuld babyspinat
  • 1 æble
  • 5 grønne asparges
  • 1 rødløg
  • 6 dadler
  • 3 spsk akaciehonning el. agavesirup
  • salt & peber

Pynt

  • 10-12 Hakkede mandler og en dusk friske krydderurter.

    Dressing er ikke nødvendig, da grøntsagerne er glaserede.

Sådan gør du

  • Grøntsagerne skylles og skrælles.
    Gulerødder skæres i tynde skiver, løg snittes i tern, sauteres i akaciehonning el. agavesirup ved svag varme til grøntsagerne er klare men ikke har taget farve. Grøntsagerne kommes i en skål til afkøling.
  • Broccoli skylles, den grove del af stokken fjernes. Broccoli koger et øjeblik, køler af og skæres i små stykker.
  • Kartoflerne koges, pilles og køler af. Blandes i en skål med skyllet spinat i små stykker.
  • Grønne asparges skylles, brug kun den bløde del. Snittes fint.
  • Æblet skylles, kernehus fjernes, skæres i både og tern, der kommes i salaten sammen med hakkede dadler og de øvrige grøntsager.
  • Mandler hakkes som pynt på salaten eventuelt med friske krydderurter.
  • Velbekomme!