Gulerodssalaten smager skønt og er god til julefrokosten eller som tilbehør.
Kartofler og gulerødder er en god basis i grøntsagssalater. Varieres på mange måder med sæsonens frugt og grønt og dejlige krydderurter.
Gulerodssalat m. kartofler, broccoli & æble
Ingredienser
- 300 g små kartofler
- 6 Gulerødder
- 1/2 broccoli (lille)
- 1 håndfuld babyspinat
- 1 æble
- 5 grønne asparges
- 1 rødløg
- 6 dadler
- 3 spsk akaciehonning el. agavesirup
- salt & peber
Pynt
- 10-12 Hakkede mandler og en dusk friske krydderurter.
Dressing er ikke nødvendig, da grøntsagerne er glaserede.
Sådan gør du
- Grøntsagerne skylles og skrælles. Gulerødder skæres i tynde skiver, løg snittes i tern, sauteres i akaciehonning el. agavesirup ved svag varme til grøntsagerne er klare men ikke har taget farve. Grøntsagerne kommes i en skål til afkøling.
- Broccoli skylles, den grove del af stokken fjernes. Broccoli koger et øjeblik, køler af og skæres i små stykker.
- Kartoflerne koges, pilles og køler af. Blandes i en skål med skyllet spinat i små stykker.
- Grønne asparges skylles, brug kun den bløde del. Snittes fint.
- Æblet skylles, kernehus fjernes, skæres i både og tern, der kommes i salaten sammen med hakkede dadler og de øvrige grøntsager.
- Mandler hakkes som pynt på salaten eventuelt med friske krydderurter.
- Velbekomme!