Go Back
Torsk m grøntsager

Torsk m. grøntsager & citron

Forb. tid:20 minutter
Samlet tid:1 time
Ret: Hovedret
Keyword: Antiinflammatorisk, fisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 10 stk frosne torskeloins
  • 2 porrer
  • 4 gulerødder
  • 1/2 fennikel
  • 4 forårsløg
  • 1/2 lys spidskål
  • 3 spsk akaciehonning
  • 1 citron (saften)
  • 1 citron skåret i både (pynt)
  • 1/2 dl vand el. tør hvidvin
  • Salt & peber og evt. friske krydderurter

Sådan gør du

  • Torsken tilberedes i ovn med grøntsager over. Det gør, at torsken bevarer al sin gode smag, og grøntsagerne bliver møre uden at tørre ud.
    I en skål blandes citronsaft og akacieolie, salt & peber og eventuelt lidt friske krydderurter. Olien hældes ud over torskestykkerne, som vendes i fadet.
    Et lille glas hvidvin vil også være godt at hælde ud over torsken i stedet for vand.
  • Grøntsagerne skylles og snittes fint, blandes i en skål, krydres m. salt & peber og sauteres på en pande for svag varme et par minutter.
    Fadet med torskestykkerne dækkes af grøntsagerne og sættes derefter i ovnen ved 200 grader i min. 3/4 time.
  • Tilbehør: pillede kartofler m. et drys frisk persille el. purløg og citronskiver.
  • Velbekomme!