Fisk er sundt især fede fisk som laks, sild eller makrel, men torsk er også en vidunderlig spise med et højt indhold af umættet fedt, protein samt jod og selen, hvilket styrker vores immunforsvar.
Torsk har desuden et højt indhold af A. E, D og B12 vitaminer. Fødevarestyrelsen anbefaler i de nyeste Officielle Kostråd fra 2021 at spise fisk flere gange om ugen.
Det er bedst at vælge vildtfanget fisk, fordi opdrættet fisk fodres med foder, der indeholder en del forarbejdet fedt. Vildtfanget fisk spiser andre dyr i deres naturlige miljø. Torsk er på den måde et rigtig godt valg.
Torsk m. grøntsager & citron smager dejligt – sundt og antiinflammatorisk.
Torsk m. grøntsager & citron
Ingredienser
- 10 stk frosne torskeloins
- 2 porrer
- 4 gulerødder
- 1/2 fennikel
- 4 forårsløg
- 1/2 lys spidskål
- 3 spsk akaciehonning
- 1 citron (saften)
- 1 citron skåret i både (pynt)
- 1/2 dl vand el. tør hvidvin
- Salt & peber og evt. friske krydderurter
Sådan gør du
- Torsken tilberedes i ovn med grøntsager over. Det gør, at torsken bevarer al sin gode smag, og grøntsagerne bliver møre uden at tørre ud. I en skål blandes citronsaft og akacieolie, salt & peber og eventuelt lidt friske krydderurter. Olien hældes ud over torskestykkerne, som vendes i fadet. Et lille glas hvidvin vil også være godt at hælde ud over torsken i stedet for vand.
- Grøntsagerne skylles og snittes fint, blandes i en skål, krydres m. salt & peber og sauteres på en pande for svag varme et par minutter. Fadet med torskestykkerne dækkes af grøntsagerne og sættes derefter i ovnen ved 200 grader i min. 3/4 time.
- Tilbehør: pillede kartofler m. et drys frisk persille el. purløg og citronskiver.
- Velbekomme!
Torsk m. grøntsager & citron
Ingredienser
- 10 stk frosne torskeloins
- 2 porrer
- 4 gulerødder
- 1/2 fennikel
- 4 forårsløg
- 1/2 lys spidskål
- 3 spsk akaciehonning
- 1 citron (saften)
- 1 citron skåret i både (pynt)
- 1/2 dl vand el. tør hvidvin
- Salt & peber og evt. friske krydderurter
Sådan gør du
- Torsken tilberedes i ovn med grøntsager over. Det gør, at torsken bevarer al sin gode smag, og grøntsagerne bliver møre uden at tørre ud. I en skål blandes citronsaft og akacieolie, salt & peber og eventuelt lidt friske krydderurter. Olien hældes ud over torskestykkerne, som vendes i fadet. Et lille glas hvidvin vil også være godt at hælde ud over torsken i stedet for vand.
- Grøntsagerne skylles og snittes fint, blandes i en skål, krydres m. salt & peber og sauteres på en pande for svag varme et par minutter. Fadet med torskestykkerne dækkes af grøntsagerne og sættes derefter i ovnen ved 200 grader i min. 3/4 time.
- Tilbehør: pillede kartofler m. et drys frisk persille el. purløg og citronskiver.
- Velbekomme!