Go Back
Sprød julesalat

Sprød julesalat m. klementiner, grønt & valnødder

Forb. tid:10 minutter
Samlet tid:20 minutter
Ret: Salat
Keyword: Antiinflammatorisk, jul
Antal: 2 Personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 1 julesalat
  • 1 hjertesalat
  • 1 blegselleri
  • 6 cherrytomater
  • 1/4 agurk
  • 2 klementiner
  • 4 stk. grøn asparges

Dressing til julesalaten

  • 2 spsk olivenolie (jomfru)
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 spsk æbleeddike
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Julesalaten skylles og snittes. Dressingen blandes i en separat skål, julesalaten tilsættes og vendes i dressingen. Marineres indtil, de øvrige ingredienser er klargjort og blandet i en salatskål.
  • Grøntsagerne skylles og snittes fint, cherrytomaterne deles i kvarte, agurken skæres i bjælker, som snittes i små tern.
    Klementinerne deles i både, der finpilles, inden de skæres i små stykker. Den nederste del af grøn asparges fjernes, resten snittes fint.
    Alle grøntsager og klementiner blandes i en salatskål med julesalat og dressing.
  • Pyntes med valnødder.
    Salaten er især god til and og kylling og lækker som tilbehør på frokostbordet.
  • Velbekomme!