Julesalat eller endive er en skøn salat, selvom den kan smage lidt bittert. Derfor får den en dressing og blandes med dejlige grøntsager og klementiner. Så smager den bedst.
![Sprød julesalat](https://www.evatryde.dk/wp-content/uploads/Julesalat-1-e1702220310855-300x300.jpg)
Sprød julesalat m. klementiner, grønt & valnødder
Ingredienser
- 1 julesalat
- 1 hjertesalat
- 1 blegselleri
- 6 cherrytomater
- 1/4 agurk
- 2 klementiner
- 4 stk. grøn asparges
Dressing til julesalaten
- 2 spsk olivenolie (jomfru)
- 2 spsk agavesirup
- 1 spsk æbleeddike
- salt & peber
Sådan gør du
- Julesalaten skylles og snittes. Dressingen blandes i en separat skål, julesalaten tilsættes og vendes i dressingen. Marineres indtil, de øvrige ingredienser er klargjort og blandet i en salatskål.
- Grøntsagerne skylles og snittes fint, cherrytomaterne deles i kvarte, agurken skæres i bjælker, som snittes i små tern. Klementinerne deles i både, der finpilles, inden de skæres i små stykker. Den nederste del af grøn asparges fjernes, resten snittes fint.Alle grøntsager og klementiner blandes i en salatskål med julesalat og dressing.
- Pyntes med valnødder. Salaten er især god til and og kylling og lækker som tilbehør på frokostbordet.
- Velbekomme!