Julesalat eller endive er en skøn salat, selvom den kan smage lidt bittert. Derfor får den en dressing og blandes med dejlige grøntsager og klementiner. Så smager den bedst.
Sprød julesalat m. klementiner, grønt & valnødder
Ingredienser
- 1 julesalat
- 1 hjertesalat
- 1 blegselleri
- 6 cherrytomater
- 1/4 agurk
- 2 klementiner
- 4 stk. grøn asparges
Dressing til julesalaten
- 2 spsk olivenolie (jomfru)
- 2 spsk agavesirup
- 1 spsk æbleeddike
- salt & peber
Sådan gør du
- Julesalaten skylles og snittes. Dressingen blandes i en separat skål, julesalaten tilsættes og vendes i dressingen. Marineres indtil, de øvrige ingredienser er klargjort og blandet i en salatskål.
- Grøntsagerne skylles og snittes fint, cherrytomaterne deles i kvarte, agurken skæres i bjælker, som snittes i små tern. Klementinerne deles i både, der finpilles, inden de skæres i små stykker. Den nederste del af grøn asparges fjernes, resten snittes fint.Alle grøntsager og klementiner blandes i en salatskål med julesalat og dressing.
- Pyntes med valnødder. Salaten er især god til and og kylling og lækker som tilbehør på frokostbordet.
- Velbekomme!