Ovnen forvarmes til 200 grader ( ikke varmluft )Kværn hele mandler og finvalsede havregryn til mel, tilsæt hvedemel og grahamsmel i en skål samt vand, jomfruolivenolie og et nip salt, ælt dejen sammen. Dejen rulles ikke ud, men fordeles let i tærteformene. Smør formene.Fordel dejen i tærteformen, tryk dejen på plads hele vejen rundt, ikke for tykt lag i bunden. Prik tærten let med en gaffel.
I en skål piskes æg med skyr, salt & peber og agavesirup. Tilsæt finthakkede krydderurter f. eks bredbladet persille.
Grøntsagerne skylles og snittes fint. Æblet skylles, med skræl, kernehus fjernes, tynde både skæres i tern. Grøntsagerne tilsættes skyr og æg og blandes godt.
Fyldet fordeles i tærteformene m. en ske, overfladen glattes, så grøntsagerne ligger plant. Drysses m. hakkede mandler, sættes i ovnen på midterste rille og bager ved 200 grader i 40 min. eller til, tærtekanten er sprød og fyldet lidt fast. Tærterne køler lidt af, formen fjernes, tærterne køler derefter helt til, de er sprøde og spiseklar.