Go Back
madtærter

Små antiinflammatoriske tærter m. grøntsager & mandeldrys

Forb. tid:45 minutter
Samlet tid:1 time 15 minutter
Ret: grøntsagstærte
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 8 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

Dej

  • 50 g mandelmel (smuttes ikke)
  • 50 g havregryn (finvalset )
  • 100 g hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 1 1/2 dl vand
  • 1/2 dl Jomfruolivenolie
  • 1 nip salt

Grøntsagsfyld

  • 1 dl økologisk skyr m. vanilje
  • 2 spsk agavesirup
  • 2 hele æg
  • 1 lille rødløg
  • 3 grønne asparges
  • 3 cherrytomater
  • 1 lille rødt æble
  • 1 blegselleri
  • 3 små gulerødder
  • salt & peber
  • pynt bredbladet persille & hakkede mandler

Sådan gør du

Tærtebundene

  • Ovnen forvarmes til 200 grader ( ikke varmluft )
    Kværn hele mandler og finvalsede havregryn til mel, tilsæt hvedemel og grahamsmel i en skål samt vand, jomfruolivenolie og et nip salt, ælt dejen sammen. Dejen rulles ikke ud, men fordeles let i tærteformene.
    Smør formene.
    Fordel dejen i tærteformen, tryk dejen på plads hele vejen rundt, ikke for tykt lag i bunden. Prik tærten let med en gaffel.
  • I en skål piskes æg med skyr, salt & peber og agavesirup. Tilsæt finthakkede krydderurter f. eks bredbladet persille.
  • Grøntsagerne skylles og snittes fint. Æblet skylles, med skræl, kernehus fjernes, tynde både skæres i tern. Grøntsagerne tilsættes skyr og æg og blandes godt.
  • Fyldet fordeles i tærteformene m. en ske, overfladen glattes, så grøntsagerne ligger plant. Drysses m. hakkede mandler, sættes i ovnen på midterste rille og bager ved 200 grader i 40 min. eller til, tærtekanten er sprød og fyldet lidt fast.
    Tærterne køler lidt af, formen fjernes, tærterne køler derefter helt til, de er sprøde og spiseklar.
  • Velbekomme!