Nu er det snart vintersolhverv, og lyset vender tilbage. Det plejer vi at fejre med bål og bagefter lidt godt at spise. Sidste år havde jeg lavet sprøde vafler & æbleskiver.
I år får vi dejlige antiinflammatoriske tærter m. grøntsager & mandeldrys.
Små antiinflammatoriske tærter m. grøntsager & mandeldrys
Ingredienser
Dej
- 50 g mandelmel (smuttes ikke)
- 50 g havregryn (finvalset )
- 100 g hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 1 1/2 dl vand
- 1/2 dl Jomfruolivenolie
- 1 nip salt
Grøntsagsfyld
- 1 dl økologisk skyr m. vanilje
- 2 spsk agavesirup
- 2 hele æg
- 1 lille rødløg
- 3 grønne asparges
- 3 cherrytomater
- 1 lille rødt æble
- 1 blegselleri
- 3 små gulerødder
- salt & peber
- pynt bredbladet persille & hakkede mandler
Sådan gør du
Tærtebundene
- Ovnen forvarmes til 200 grader ( ikke varmluft )Kværn hele mandler og finvalsede havregryn til mel, tilsæt hvedemel og grahamsmel i en skål samt vand, jomfruolivenolie og et nip salt, ælt dejen sammen. Dejen rulles ikke ud, men fordeles let i tærteformene. Smør formene.Fordel dejen i tærteformen, tryk dejen på plads hele vejen rundt, ikke for tykt lag i bunden. Prik tærten let med en gaffel.
- I en skål piskes æg med skyr, salt & peber og agavesirup. Tilsæt finthakkede krydderurter f. eks bredbladet persille.
- Grøntsagerne skylles og snittes fint. Æblet skylles, med skræl, kernehus fjernes, tynde både skæres i tern. Grøntsagerne tilsættes skyr og æg og blandes godt.
- Fyldet fordeles i tærteformene m. en ske, overfladen glattes, så grøntsagerne ligger plant. Drysses m. hakkede mandler, sættes i ovnen på midterste rille og bager ved 200 grader i 40 min. eller til, tærtekanten er sprød og fyldet lidt fast. Tærterne køler lidt af, formen fjernes, tærterne køler derefter helt til, de er sprøde og spiseklar.
- Velbekomme!