Go Back
kartoffelfrikadeller

Dejlige antiinflammatoriske kartoffelfrikadeller

Forb. tid:20 minutter
Samlet tid:1 time
Ret: Hovedret
Keyword: Antiinflammatorisk, kartoffelfrikadeller
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 1 dl mandler (ikke smuttet)
  • 1 dl havregryn (finvalset)
  • 1 dl skyr m vanilje
  • 450 g kartofler
  • 1 lille zittauerløg
  • 2 æg
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Kartoflerne skylles og skrælles, skæres i kvarte. Koger møre. Hæld vandet fra, skyl og lad kartoflerne stå og dampe et øjeblik. Mos kartoflerne godt m en gaffel.
  • Havregryn og mandler kværnes til mel, løg rives, æg piskes m skyr, alle ingredienserne blandes og krydres m salt & peber.
    Lad farsen hvile i køleskabet i 15 min.
  • Frikadellerne (ca. 10 stk.) formes med en spiseske, steger ved middel varme på en pande m olivenolie til frikadellerne er lidt faste og lysebrune.
    Et tip. Lad frikadellerne simre 4-5 min. på hver side inden, de bliver vendt. Samlet stegetid er ca. 20 min.
  • Serveres f.eks. m. en skål salat, varme grøntsager el. lyst kød.
    Kartoffelfrikadellerne kan med fordel fryses ned.
  • Velbekomme!