Disse kartoffelfrikadeller smager skønt og er blevet vores foretrukne alternativ til den gammeldags frikadelle.
Opskriften kan varieres med andre grøntsager men kun få, så vandindholdet ikke bliver for stort, og frikadellerne dermed mister form under stegningen.
Kartoflen er en vigtig kilde til C-vitamin, B-vitamin herunder folat og K-vitamin og er en basisk grøntsag.
Vitaminerne i kartofler styrker immunforsvaret, knoglerne, dannelsen af røde blodceller, hud, DNA og hjælper med sårheling og er med til at omdanne maden til energi.
Dejlige antiinflammatoriske kartoffelfrikadeller
Ingredienser
- 1 dl mandler (ikke smuttet)
- 1 dl havregryn (finvalset)
- 1 dl skyr m vanilje
- 450 g kartofler
- 1 lille zittauerløg
- 2 æg
- salt & peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skylles og skrælles, skæres i kvarte. Koger møre. Hæld vandet fra, skyl og lad kartoflerne stå og dampe et øjeblik. Mos kartoflerne godt m en gaffel.
- Havregryn og mandler kværnes til mel, løg rives, æg piskes m skyr, alle ingredienserne blandes og krydres m salt & peber.Lad farsen hvile i køleskabet i 15 min.
- Frikadellerne (ca. 10 stk.) formes med en spiseske, steger ved middel varme på en pande m olivenolie til frikadellerne er lidt faste og lysebrune. Et tip. Lad frikadellerne simre 4-5 min. på hver side inden, de bliver vendt. Samlet stegetid er ca. 20 min.
- Serveres f.eks. m. en skål salat, varme grøntsager el. lyst kød.Kartoffelfrikadellerne kan med fordel fryses ned.
- Velbekomme!