Go Back
Grønkålssalat

Grønkålssalat m. æble, agurk & appelsin

Forb. tid:20 minutter
Samlet tid:20 minutter
Ret: jul, Salat
Keyword: Antiinflammatorisk, grønkål
Antal: 2 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 100 g grønkål
  • 1/2 agurk
  • 1 dl granatæblekerner
  • 1 lille øko appelsin
  • 1 lille rødt æble

Dressing til grønkål & æble

  • 2 spsk æbleeddike
  • 1/2 øko appelsin ( saft )
  • 1-2 spsk acasiehonning
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Bland dressingen. Smag til, så den er tilpas sød. Skyl og hak grønkålen fint.
    Æblet halveres, kernehus fjernes, skæres i fine både og tern. Grønkål og æble blandes i dressingen og står i 5 min. Rør rundt og masser grønkålen, så den mister fylde.
  • Agurk skylles, skæres i bjælker og tern. Den halve appelsin filetteres og skæres i små stykker.
    Grønkål og æblet kommes i en salatskål, resten af grøntsagerne tilsættes med granatæble på toppen som pynt. Salt & peber.
  • Velbekomme!