Grønkål er en fantastisk grøntsag, fyldt med vitaminer, mineraler, jern og sunde kostfibre. Derfor er grønkål vigtig, hvis man gerne vil spise antiinflammatorisk.
Denne grønkålssalat er skøn til jul, men salaten kan nemt varieres efter årstidens grøntsager og frugt. Salaten er let marineret, så grønkålen er blød og mild i smagen.
Grønkålssalat m. æble, agurk & appelsin
Ingredienser
- 100 g grønkål
- 1/2 agurk
- 1 dl granatæblekerner
- 1 lille øko appelsin
- 1 lille rødt æble
Dressing til grønkål & æble
- 2 spsk æbleeddike
- 1/2 øko appelsin ( saft )
- 1-2 spsk acasiehonning
- salt & peber
Sådan gør du
- Bland dressingen. Smag til, så den er tilpas sød. Skyl og hak grønkålen fint. Æblet halveres, kernehus fjernes, skæres i fine både og tern. Grønkål og æble blandes i dressingen og står i 5 min. Rør rundt og masser grønkålen, så den mister fylde.
- Agurk skylles, skæres i bjælker og tern. Den halve appelsin filetteres og skæres i små stykker. Grønkål og æblet kommes i en salatskål, resten af grøntsagerne tilsættes med granatæble på toppen som pynt. Salt & peber.
- Velbekomme!