Go Back
Rødkål

Rødkål

Forb. tid:30 minutter
Samlet tid:8 timer
Ret: Hovedret, jul, rødkål
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 8 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 2 kg økologisk rødkål
  • 1 spsk jomfru olivenolie
  • 3 dl lagereddike
  • 1 øko appelsin
  • 2 små juleæbler
  • 2 dl vand
  • 1/2 dl lys agavesirup
  • 1/2 dl acasie honning
  • 1 frisk laurbærblad
  • 1 kanelstang
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Rødkålens stok fjernes. Rødkålen snittes fint. Strimlerne skæres i tern. Rødkålen skylles grundigt og kommes i en gryde m. olivenolie, lagereddike, vand, laurbær og kanel.
    Man kan både bruge frisk el. tørret laurbær. Frisk laurbær smager af mere. Derfor kun 1 blad til denne portion.
    Æbler skylles og skrælles, kernehus fjernes, skæres både og tern. Æbler tilsættes rødkålen.
    Appelsinen skylles, skær 2 skiver u. kerner, pres resten til appelsinsaft. Skiver og saft kommes i gryden. Acasie honning og lys sirup tilsættes.
  • Rødkålen simrer v. middel varme under låg ca 1 time, rør jævnligt i gryden. Fjern gryden fra varmen, når rødkålen er kogt færdig.
    Laurbær, kanel og appelsinskiver fjernes. Rødkålen trækker i lagen i 3 timer. Krydr m. salt & peber, og smag på en tsk. om lagen har nok sødme.
    Et tip: Prøv at tilberede rødkålen al dente dvs. blød men med lidt bid. Det smager skønt.
    Ved servering varmes rødkålen op og serveres f.eks. som tilbehør til julens mange dejlige retter.
  • Velbekomme!