- 2 kg økologisk rødkål
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 3 dl lagereddike
- 1 øko appelsin
- 2 små juleæbler
- 2 dl vand
- 1/2 dl lys agavesirup
- 1/2 dl acasie honning
- 1 frisk laurbærblad
- 1 kanelstang
- salt & peber
Rødkålens stok fjernes. Rødkålen snittes fint. Strimlerne skæres i tern. Rødkålen skylles grundigt og kommes i en gryde m. olivenolie, lagereddike, vand, laurbær og kanel. Man kan både bruge frisk el. tørret laurbær. Frisk laurbær smager af mere. Derfor kun 1 blad til denne portion.Æbler skylles og skrælles, kernehus fjernes, skæres både og tern. Æbler tilsættes rødkålen.Appelsinen skylles, skær 2 skiver u. kerner, pres resten til appelsinsaft. Skiver og saft kommes i gryden. Acasie honning og lys sirup tilsættes. Rødkålen simrer v. middel varme under låg ca 1 time, rør jævnligt i gryden. Fjern gryden fra varmen, når rødkålen er kogt færdig. Laurbær, kanel og appelsinskiver fjernes. Rødkålen trækker i lagen i 3 timer. Krydr m. salt & peber, og smag på en tsk. om lagen har nok sødme.Et tip: Prøv at tilberede rødkålen al dente dvs. blød men med lidt bid. Det smager skønt.Ved servering varmes rødkålen op og serveres f.eks. som tilbehør til julens mange dejlige retter. Velbekomme!