Duften af hjemmelavet rødkål får hurtig julestemningen til at indfinde sig.
Rødkål er skønt tilbehør til juleanden eller julens andre dejlige retter.
Rødkålen kan serveres varm eller kold og kan med fordel tilberedes et par dage i forvejen, så rødkålen kan stå og trække i lagen. Der er kun brugt sparsomt med krydderier i denne opskrift.
Rødkål
Ingredienser
- 2 kg økologisk rødkål
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 3 dl lagereddike
- 1 øko appelsin
- 2 små juleæbler
- 2 dl vand
- 1/2 dl lys agavesirup
- 1/2 dl acasie honning
- 1 frisk laurbærblad
- 1 kanelstang
- salt & peber
Sådan gør du
- Rødkålens stok fjernes. Rødkålen snittes fint. Strimlerne skæres i tern. Rødkålen skylles grundigt og kommes i en gryde m. olivenolie, lagereddike, vand, laurbær og kanel. Man kan både bruge frisk el. tørret laurbær. Frisk laurbær smager af mere. Derfor kun 1 blad til denne portion.Æbler skylles og skrælles, kernehus fjernes, skæres både og tern. Æbler tilsættes rødkålen.Appelsinen skylles, skær 2 skiver u. kerner, pres resten til appelsinsaft. Skiver og saft kommes i gryden. Acasie honning og lys sirup tilsættes.
- Rødkålen simrer v. middel varme under låg ca 1 time, rør jævnligt i gryden. Fjern gryden fra varmen, når rødkålen er kogt færdig. Laurbær, kanel og appelsinskiver fjernes. Rødkålen trækker i lagen i 3 timer. Krydr m. salt & peber, og smag på en tsk. om lagen har nok sødme.Et tip: Prøv at tilberede rødkålen al dente dvs. blød men med lidt bid. Det smager skønt.Ved servering varmes rødkålen op og serveres f.eks. som tilbehør til julens mange dejlige retter.
- Velbekomme!