Go Back
Ovnstegt laks

Ovnstegt laks m. grøntsager

Forb. tid:10 minutter
Samlet tid:50 minutter
Ret: Hovedret
Keyword: fisk, grøntsager, laks
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 1 lakseside
  • 3 porrer
  • 1 løg
  • 4 jordskokker
  • 6 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 dl vand e. lidt hvidvin
  • 1 dusk persille, purløg el. dild
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Ovnen forvarmes til 225 grader.
  • Skyl laksesiden, lægges m. skindet nedad i et ildfast fad m. plads til grøntsagsfyldet.
  • Krydr laksen m. salt og peber evt. lidt citronsaft.
  • Grøntsagerne skylles grundigt og snittes fint. Grøntsagerne fordeles på laksen.
  • Krydderurterne skylles, snittes fint og lægges på grøntsagerne.
    Vand hældes på retten. Grøntsagerne tørrer ikke ud, og fisken bliver blød og lækker. Vin i små mængder er antiinflammatorisk.
  • Fadet stilles i ovnen på nederste el. midterste rille i 40 min. v 225 grader.
  • Serveres m. små pillede kartofler m. et drys persille og citron.
  • Velbekomme!