Skøn antiinflammatorisk og hjertesund ret med laks og grøntsager serveret med persilledryssede kartofler og citron som tilbehør. Retten kan varieres m. årstidens grøntsager.
Ovnstegt laks m. grøntsager
Ingredienser
- 1 lakseside
- 3 porrer
- 1 løg
- 4 jordskokker
- 6 gulerødder
- 1 rød peberfrugt
- 1 dl vand e. lidt hvidvin
- 1 dusk persille, purløg el. dild
- salt & peber
Sådan gør du
- Ovnen forvarmes til 225 grader.
- Skyl laksesiden, lægges m. skindet nedad i et ildfast fad m. plads til grøntsagsfyldet.
- Krydr laksen m. salt og peber evt. lidt citronsaft.
- Grøntsagerne skylles grundigt og snittes fint. Grøntsagerne fordeles på laksen.
- Krydderurterne skylles, snittes fint og lægges på grøntsagerne. Vand hældes på retten. Grøntsagerne tørrer ikke ud, og fisken bliver blød og lækker. Vin i små mængder er antiinflammatorisk.
- Fadet stilles i ovnen på nederste el. midterste rille i 40 min. v 225 grader.
- Serveres m. små pillede kartofler m. et drys persille og citron.
- Velbekomme!