Go Back
Laksesalat m. rejer

Laksesalat m. rejer

Denne antiinflammatoriske laksesalat hører til en af mine ynglings salater. Den smager så skønt og er lækker både som forret og middagssalat.
Laks er en af de vigtigste kilder til Omega 3 fedtsyrer, hvis du gerne vil spise antiinflammatorisk og hjertesundt. Vi foretrækker vildlaks eller laks, som er ansvarligt opdrættet og mærket med grønt nøglehul og asc.
Med bare 100 g laks får du 2,5 g umættede fedtsyrer, vitaminer, mineraler og vigtige næringsstoffer. Laksen steges uden fedt og beholder sin bløde dejlige smag, selvom den steges på pande eller i ovnen.
Laksesalaten kan varieres med årstidens grøntsager og kål og smager dejligt. Savoykål har et højt indhold af kostfibre, folat og C-vitamin, men andre kål kan også bruges.
Dressing er ikke nødvendig til denne laksesalat.
Forb. tid:30 minutter
45 minutter
Ret: Hovedret, Salat
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 2 personer

Ingredienser

  • 250 g vildlaks
  • 1 hjertesalat
  • 250 g savoykål
  • 3 tomater
  • 1/2 agurk
  • 100 g frosne rejer
  • 1 lille løg
  • 2 små gulerødder
  • 1 stilk blegselleri
  • salt & peber
  • pynt dild el. persille samt lime el. økologisk citron

Sådan gør du

  • Grøntsagerne skylles og klargøres, agurk skæres i bjælker og tern, gulerod i skiver.
  • Tomater skylles, blomst fjernes og tomaterne skæres i både, løg og hjertesalat samt savoykål snittes fint.
  • Blegselleri hakkes fint, rejer tøs op i en sigte og drypper af.
  • Laksen skylles let i koldt vand, ristes for svag-middel varme på en tør pande sammen med savoykål, gulerødder og hakket løg.
  • Grøntsagerne tages fra panden, og laksen steger videre for svag varme til fisken er mør. Skind fjernes, laksen skæres i små stykker, der kommes i salatskålen sammen med savoykål, gulerødder og løg samt de resterende grøntsager.
  • Rejerne tilsættes, og salaten krydres med lidt salt & peber.
  • Pynt: dild eller persille, lime eller citron i både.
  • Laksesalaten kan evt. serveres med ristet brød eller nye kartofler.
  • Velbekomme!