Go Back
Julesalat

Hjertesalat m. clementiner, æbler & hasselnødder

Forb. tid:20 minutter
Samlet tid:30 minutter
Ret: Salat
Keyword: Antiinflammatorisk, frugt, jul
Antal: 4 personer
Forfatter: Eva Tryde

Ingredienser

  • 1 hjertesalat
  • 1/2 iceberg
  • 3 jordskokker
  • 3 clementiner
  • 2 små røde æbler
  • 10 abrikoser
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 dl fine ærter
  • 1/2 broccoli (lille)

Dressing

  • 2 spsk akaciehonning el. lys sirup
  • 1/2 dl appelsinsaft el. citronsaft
  • salt & peber

Sådan gør du

  • Icebergsalat, spinatblade skylles og hakkes kommes i en skål sammen med fine ærter.
    Jordskokker skylles og klargøres, skæres i små stykker. Broccoli skylles, den grove del fjernes, koger et kort øjeblik, deles i små stykker.
  • Abrikoserne overhældes med kogende vand i en skål. Står et øjeblik og vandet hældes derefter fra.
  • Æblerne skylles, kernehus fjernes. Æblerne skæres i både og tern. Dressingen hældes over æblerne, så frugtkødet ikke misfarves i salaten.
  • De økologiske clementiner pilles, hvide hinder fjernes, skæres i både eller tern.
  • Hasselnødderne ristes på en tør pande til skallen løsner sig. Skallerne gnides i et stykke køkkenrulle og kernerne hakkes.
  • Alle grøntsager og frugt blandes i salaten med dressingen, krydres m. salt & peber. Hasselnødderne fordeles som pynt på salaten.
  • Velbekomme!