Denne salat er skøn i hele vinterhalvåret og eventuelt på julebordet. Salaten med frugt og grønt giver et sundt tilskud af C-vitaminer, kostfibre og mineraler.
Hjertesalat m. clementiner, æbler & hasselnødder
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1/2 iceberg
- 3 jordskokker
- 3 clementiner
- 2 små røde æbler
- 10 abrikoser
- 1 dl hasselnødder
- 1 dl fine ærter
- 1/2 broccoli (lille)
Dressing
- 2 spsk akaciehonning el. lys sirup
- 1/2 dl appelsinsaft el. citronsaft
- salt & peber
Sådan gør du
- Icebergsalat, spinatblade skylles og hakkes kommes i en skål sammen med fine ærter. Jordskokker skylles og klargøres, skæres i små stykker. Broccoli skylles, den grove del fjernes, koger et kort øjeblik, deles i små stykker.
- Abrikoserne overhældes med kogende vand i en skål. Står et øjeblik og vandet hældes derefter fra.
- Æblerne skylles, kernehus fjernes. Æblerne skæres i både og tern. Dressingen hældes over æblerne, så frugtkødet ikke misfarves i salaten.
- De økologiske clementiner pilles, hvide hinder fjernes, skæres i både eller tern.
- Hasselnødderne ristes på en tør pande til skallen løsner sig. Skallerne gnides i et stykke køkkenrulle og kernerne hakkes.
- Alle grøntsager og frugt blandes i salaten med dressingen, krydres m. salt & peber. Hasselnødderne fordeles som pynt på salaten.
- Velbekomme!