Tærtebund
Ingredienserne til dejen blandes i en skål, æltes let til, dejen er samlet.
Dejen hviler tildækket i køleskabet i 15. min. Rulles ud på et bord, som er drysset med hvedemel.
Tærtefadet smøres med lidt solsikkeolie, og fadet beklædes med dej. Kanten rulles med kagerullen, når dejen ligger helt tæt til fadet både i bunden og i siderne.
Prik dejen med en gaffel. Sæt tærtefadet i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 g i 10 min.
Fyld
Imens klargøres grøntsagerne. Skyl og skræl gulerødderne, snit de røde peberfrugter og løg. Det hele skæres i små tern og ristes let i lidt olivenolie på en pande sammen med de snittede mandler og hakket purløg.
I en skål røres æg og solsikke- el rapsolie sammen, og grøntsagerne tilsættes. Krydres med salt & peber. Grøntsagsmassen fordeles på den forbagte tærtebund og pyntes med persilleblade.
Bager i 45 min. v 200 g indtil, tærten er lysebrun i kanten og fyldet lidt fast.
Tærten serveres f.eks. med lækre grøntsagsfrikadeller og kartofler.
Velbekomme!