Go Back
Grøntsagstærte

Tærte med årstidens grøntsager

Tærter er skønne og kan varieres i det uendelige med årstidens grøntsager og frugt.
Denne antiinflammatoriske tærte smager skønt og er rigtig god, hvis du kan lide grøntsager og gerne vil spise mere plantebaseret.
Forb. tid:30 minutter
Samlet tid:1 time 30 minutter
Ret: grøntsagstærte, Hovedret
Keyword: Antiinflammatorisk
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 100 g grahamsmel
  • 200 g hvedemel
  • 60 g solsikke- el. rapsolie
  • 1 knsp vand
  • 350 g gulerødder
  • 250 g løg
  • 250 g røde peberfrugter
  • 2 æg
  • 1 spsk solsikke- el. rapsolie
  • 1 knsp salt & peber
  • 1 dusk hakket purløg
  • 100 g mandler
  • pynt skyllet og hakket bredbladet persille

Sådan gør du

  • Tærtebund
  • Ingredienserne til dejen blandes i en skål, æltes let til, dejen er samlet.
  • Dejen hviler tildækket i køleskabet i 15. min. Rulles ud på et bord, som er drysset med hvedemel.
  • Tærtefadet smøres med lidt solsikkeolie, og fadet beklædes med dej. Kanten rulles med kagerullen, når dejen ligger helt tæt til fadet både i bunden og i siderne.
  • Prik dejen med en gaffel. Sæt tærtefadet i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 g i 10 min.
  • Fyld
  • Imens klargøres grøntsagerne. Skyl og skræl gulerødderne, snit de røde peberfrugter og løg. Det hele skæres i små tern og ristes let i lidt olivenolie på en pande sammen med de snittede mandler og hakket purløg.
  • I en skål røres æg og solsikke- el rapsolie sammen, og grøntsagerne tilsættes. Krydres med salt & peber. Grøntsagsmassen fordeles på den forbagte tærtebund og pyntes med persilleblade.
  • Bager i 45 min. v 200 g indtil, tærten er lysebrun i kanten og fyldet lidt fast.
  • Tærten serveres f.eks. med lækre grøntsagsfrikadeller og kartofler.
  • Velbekomme!