
Tærte med årstidens grøntsager
Tærter er skønne og kan varieres i det uendelige med årstidens grøntsager og frugt. Denne antiinflammatoriske tærte smager skønt og er rigtig god, hvis du kan lide grøntsager og gerne vil spise mere plantebaseret.
Ingredienser
- 100 g grahamsmel
- 200 g hvedemel
- 60 g solsikke- el. rapsolie
- 1 knsp vand
- 350 g gulerødder
- 250 g løg
- 250 g røde peberfrugter
- 2 æg
- 1 spsk solsikke- el. rapsolie
- 1 knsp salt & peber
- 1 dusk hakket purløg
- 100 g mandler
- pynt skyllet og hakket bredbladet persille
Sådan gør du
- Tærtebund
- Ingredienserne til dejen blandes i en skål, æltes let til, dejen er samlet.
- Dejen hviler tildækket i køleskabet i 15. min. Rulles ud på et bord, som er drysset med hvedemel.
- Tærtefadet smøres med lidt solsikkeolie, og fadet beklædes med dej. Kanten rulles med kagerullen, når dejen ligger helt tæt til fadet både i bunden og i siderne.
- Prik dejen med en gaffel. Sæt tærtefadet i en forvarmet ovn på midterste rille ved 200 g i 10 min.
- Fyld
- Imens klargøres grøntsagerne. Skyl og skræl gulerødderne, snit de røde peberfrugter og løg. Det hele skæres i små tern og ristes let i lidt olivenolie på en pande sammen med de snittede mandler og hakket purløg.
- I en skål røres æg og solsikke- el rapsolie sammen, og grøntsagerne tilsættes. Krydres med salt & peber. Grøntsagsmassen fordeles på den forbagte tærtebund og pyntes med persilleblade.
- Bager i 45 min. v 200 g indtil, tærten er lysebrun i kanten og fyldet lidt fast.
- Tærten serveres f.eks. med lækre grøntsagsfrikadeller og kartofler.
- Velbekomme!