Kål er en vigtigt antiinflammatorisk grøntsag, fordi kål er rig på kostfibre, vitaminer og mineraler. Kål er sunde og nærende, og der er mange skønne smagsvariationer at vælge imellem alt efter årstiden,
Kålsalaten er nem, sprød, farverig og indbydende i en mellemstor salatskål. Dressingen serveres som tilbehør, så salaten kan bruges næste dag f.eks. i en dejlig gryderet.
![Kålsalat](https://www.evatryde.dk/wp-content/uploads/Kaalsalat-300x300.jpg)
Kålsalat m. årstidens grøntsager
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1/2 lille blomkål
- 200 g rød spidskål
- 1/2 lille rødløg
- 2 spsk pinjekerner
- 1 dl rosiner
- 1 lille stykke squash
- 2 jordskokker
Pynt
- 2 spsk ristede pinjekerner og evt. lidt bredbladet persille
Dressing
- 1 spsk jomfru olivenolie
- 1 spsk æbleeddike
- 1 spsk akasie honning el. lys agavesirup
- salt & peber
Sådan gør du
- Grøntsagerne skylles, spidskål, blomkål koger i hver sin gryde 2-3 min., skylles, køler af og snittes i små stykker. Jordskokker skrælles, snittes i små tern. Hjertesalat, squash, løg snittes fint.
- Grøntsagerne blandes i en salatskål m. rosiner. Pinjekerner ristes et øjeblik på en tør pande og fordeles som pynt på salaten evt. med lidt bredbladet persille.
- Velbekomme!