Dejlig appelsinsalat fyldt med vitaminer og sunde fibre. Appelsinsalaten er antiinflammatorisk og skøn som lækkert tilbehør særligt i vintersæsonen.
Ingredienser
- 1 hjertesalat
- 1 stor økologisk appelsin
- 4 jordskokker
- 1 dl frosne fine ærter
- 1 stort æble
- 1 spsk citronsaft (økologisk)
- 1 spsk akacieolie
- 50 gr hasselnødder
- 1/4 fennikel
- 1/4 agurk
- Salt & peber
- Pynt Mynte
Sådan gør du
- Hjertesalaten skylles, hakkes fint.
- Agurk skylles og skrælles, skæres i små tern. Jordskokker og fennikel skylles, skrælles og skæres i små stykker. Ærter tilsættes.
- Appelsin skylles, skrælles og deles i både. Fjern den hvide hinde. Skæres i små stykker. Æblet skylles, fjern kernehus og skræl, skæres i både og små tern. Hasselnødderne ristes på en tør pande, gnides i et klæde og hakkes groft. Fordeles på salaten.Citronsaft blandes m akacieolie, salt & peber, hældes i salaten. Pyntes med friske mynteblade el. persille.
- Velbekomme!