Beskæring af stokroser

Stokroser er smukke og passer så godt til gamle huse.

For et par år siden var jeg heldig at få forskellige modne stokrosefrø forærende, som jeg såede i potter. Alle frøene spirede, og planterne har blomstret en enkelt gang. Jeg har plantet hvide og lyserøde stokroser i gårdhaven og på sydsiden af huset ud mod haven, hvor de trives fint.

Stokroserne blev vandet og gødet i starten, hvilket resulterede i at planterne voksede til en imponerende højde på 2.5 meter i løbet af sommeren.

Det vil jeg gerne undgå i år ved at beskære stokroserne i haven og i gårdhaven, så de bliver mere buskede og blomstrer længere. På den måde undgår jeg også at stokroserne vælter og skal bindes op.

 

Beskæring af stokroser

Stokroserne beskæres, når de er kommet godt i vækst og har nået en højde på 30-40 cm. Så skærer jeg planten tilbage lige efter det første bladpar og vander derefter godt, så stokrosen ikke tørrer ud.

Jeg tynder også ud i planten, så de kraftigste stængler bevares og de tynde sideskud fjernes. På den måde bliver stokroserne smukkest og nemmest at passe.

Sommerhilsener
Eva

 

INGEN COOKIES - Denne hjemmeside gemmer ingen Cookies.

View more
Cookies settings
Accept
Cookie & Privatlivspolitik
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Denne Cookie & Privatlivspolitik er gældende for min private blog evatryde.dk v. Eva Tryde. Her får du information om, hvilke data jeg behandler i respekt og i overensstemmelse med EU`GDPR lovgivning samt markedsføringsloven. Jeg opdaterer løbende Cookie & Privatlivspolitikken på min blog www.evatryde.dk. Den er senest opdateret d. 23.3. 2023. KONTAKT: Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål om denne Cookie & Privatlivspolitik. Eva Tryde Holtug Strandvej 17 4660 Store Heddinge Danmark Tlf. 45+ 60125215 Mail info@evatryde.dk HVILKE PERSONDATA GEMMER JEG? Persondata er de data, der kan spores tilbage til en specifik person. Det kan f.eks. være navn, e-mail, adresse, fødselsdag, IP-adresse og historik over søgeadfærd på et website. Jeg gemmer udelukkende kontaktoplysninger fra dig, hvis du tilmelder dig et nyhedsbrev på bloggen evatryde.dk. Nyhedsbrevet og kommentarfelterne til indlæggene er ikke aktive pr. dags dato 23.3.2023 Jeg gemmer kun data, når du giver dit samtykke ved tilmelding til nyhedsbreve eller, når du bruger kontaktformularen. Data slettes, hvis du afmelder nyhedsbrevet og samtalen/kontakten er afsluttet. HVILKE PERSONDATA DELES MED ANDRE? Jeg deler kun anonyme data med andre. Når du bruger bloggen evatryde.dk, så samles der anonyme data om din brug på siden. De data deles med Google Analytics. PERSONFØLSOMME OPLYSNINGER Personfølsomme oplysninger kan være oplysninger om din økonomi, dit helbred eller din status. Jeg gemmer ikke personfølsomme oplysninger uden aftale med dig. Hvis jeg får personfølsomme oplysninger efter aftale med dig, så vil de ikke blive gemt eller delt med andre. Vær altid opmærksom på, at mailsystemer kan være usikre, og at jeg derfor ikke kan garantere for sikkerheden. Mvh. Eva Tryde  
Save settings