Jordbærsalat
Jordbærsalaten er skøn og let og pynter på ethvert sommerbord.
Ingredienser
- 2 hjertesalater
- 250 g jordbær (1 bakke)
- 4 tomater
- 6 grønne asparges
- 1 lille rødløg
- 50 g hakkede hasselnødder
- friske hakkede krydderurter fx persille el. basilikum
Sådan gør du
- Salaten skylles, hakkes fint, løget pilles og skæres i tern, som ristes let på en pande ved svag varme i lidt akaciehonning. Løget må ikke tage farve.
- Tomaterne skylles, blomsten fjernes, tomaterne skæres i både og tern.
- Jordbær skylles, blomsten fjernes, skæres i fine skiver.
- Asparges skylles. Det er kun den grønne del som bruges til salaten. Skæres i mindre stykker.
- Det hele blandes i en salatskål og drysses med finthakkede krydderurter.
- Hasselnødderne ristes let på en varm pande et øjeblik indtil, skallen løsner sig og let kan gnides af i et rent klæde. Hasselnødderne hakkes fint og drysses på salaten.
- Sødmen fra jordbærrene og de honningristede løg gør, at salaten ikke behøver dressing.
- Velbekomme!